Tämän sisäpelikauden harjoittelua ovat piristäneet pk-seudulla uusi Season Golfin harjoituskeskus sekä kymmenet simulaattoripaikat, jossa voi sekä kehittää taitojaan että viihtyä kenttiä pelaamalla. Kuva Season Golfin uudesta hallista, sen ylätasolta.

Golfilla nostetta myös talvikaudella – sisäpelikauden vankka tarjonta lisääntyy

Uusia golfin talviharjoituskeskuksia syntyy ennätysvauhdilla, kun mukaan lasketaan kaikki simulaattoripaikat. Lajin ”sisäpelikauden” kysyntä kasvoi ennätyksiin jo viime vuonna ja nyt kasvaneeseen kysyntään on vastattu useiden toimijoiden voimalla. Myös opetustoiminta voi hyvin kertovat tulleet viestit, sillä ainakin isoimmilla toimijoilla on kurssit hyvin myytyinä. Lukuisten uusien simulaattorikeskusten keskinäinen kilpailu pk-seudulla kiristyy kevätkaudella, onneksi silloin myös suurin osa golfareista kaivaa mailat esiin ja ryhtyy valmistautumaan uuteen kauteen. Kokosimme tähän artikkeliin golfareille suunnattua tarjontaa.

Hakusanalla Golfsimulaattori, Google löytää noin 20 000 tulosta. Neljä ensimmäistä ovat Googleen mainosrahaa työntäviä toimijoita, joista ykköspaikan tänään ottaa GolfSpace Hyvinkäältä. Väliin mahtuu vielä pari golfsimulaattoreiden maahantuojaa ennen GoGolf Loungea. Lista jatkuu Smash ry:n golfsimulaattorilla, Bogey Parkilla, Helsingin Mailapelikeskuksella ennen kuin ensimmäinen pk-seudun ulkopuolinen näkyy listalla. GOLFIN on uusi golfsimulaattori Kokkolassa powered by Trackman. Kyseistä listaa voi jokainen käydä selaamassa ja huomata, että tarjontaa löytyy – onneksi kaikkialta Suomesta.

Trackman, Sports-Coach, Foresight vai joku muu?
Kolme johtavaa simulaattoristudioiden valmistajaa kilpailee tällä hetkellä pelaajien sieluista. Yksi pisimpään alalla toiminut vaikuttaja on Golf Coatin Aki Kuivaniemi, joka on rakentanut vauhdilla uusia Sports Coach-simustudioita viime vuosina. Foresight on maailmalla esiin noussut vaihtoehto ja nyt myös Trackman haluaa vahvasti mukaan golfsimulaattorikisaan. On muistettava, että viihdekäytön lisäksi golfsimulaattoreita hyödynnetään opetuskäytössä.

Oletko jo testannut golfsimulaattorin?
Pallojen hakkaaminen rangella ei talvisinkaan ole kovin hyödyllistä ellei sille harjoitukselle ole tarkoitusta. Erilaisten mittareiden ja tutkien avulla harjoittelusta saadaan enemmän irti ja kun sokka irrotetaan kokonaan, eli siirrytään pelaamaan virtuaaligolfia päästään viihteen puolelle. Tosin onhan sillä virtuaalisella pelaamisella puolensa, pysyy ainakin tunne lyömisestä mukana talven yli. Kirjoittaja on itse hurahtanut simulaattoripelaamiseen ja perustelee sitä sillä, että vaikka virtuaalista kenttää pelatessa esteet ovat näkyvissä, palloa tulee lyötyä ilman pelkoa. Pelaankin virtuaaligolfia yleensä paremmin kun oikeaa kenttää kesäisin. 18-reikäisen kentän pelaa yksi tuntiin (kone arpoo putit) ja kahdestaan helposti kahteen tuntiin. Laitteistot ovat helppokäyttöisiä, jolloin kisaamiseen voi keskittyä rauhassa. Ellet ole vielä kokeillut, suosittelen vahvasti.

Klikkaa ja löydä sinua kiinnostava pelipaikka >