You are currently viewing Kahden kentän Viipurin Golf yllättää

Kahden kentän Viipurin Golf yllättää

Viipurin Golf liittyi vastikään Suomen Golfkentät ry:n jäseneksi, joten tehdään pieni tutustumismatka sen kahdelle kentälle. Ensimmäinen havainto tietysti on, että sijainti Saimaan rannalla antaa sille ilmettä, joka hellii suomalaisen sielunmaisemaa. Viipurin Golf hallinnoi kahta kenttää, Kahilanniemeä ja Etelä-Saimaa Golfia. Tämän jutun kirjoittajalla on lämmin suhde Lappeenrantaan, jossa kentät sijaitsevat, sillä syntymäkaupungilla on aina erityismerkitys paikkaan.

 Teksti: Jukka Rimpiläinen, Honour-Golf

– Kevät lähti vauhdilla kun kelit lämpenivät, viestittää Viipuri Golfin toimitusjohtaja Kari Kalin. – Rajoitukset eivät haittaa varsinaista pelaamista, mutta tapahtumien järjestämistä täytyy lykätä. Ensimmäiset kilpailut järjestetään väliaikalähtöinä. Yksi iso kisa siirrettiin keväältä syksyyn. Toivottavasti kesä tuo helpotuksia näiden suhteen, hän toivoo.
Viipuri Golfissakin kysyntä on ollut vilkasta heti kauden alussa. Osakkeet ovat löytäneet uusia omistajia normaalia enemmän ja pelioikeuksia on aktivoitu vähintäänkin viime vuoden malliin. Ajanvaraus täyttyy kentällä nopeasti aamusta pitkälle iltapäivään.

Kentillä on tehty pieniä perusparannuksia
Etelä-Saimaa Golfissa on parannettu pelattavuutta ja opastusta. Golfautojen kysyntään vastattiin autojen määrää lisäämällä ja rakentamalla niille uusi katos latauspaikkoineen. Kahilanniemessä parannukset on tehty kentän kosteikkoalueiden vesien ohjaukseen, jolla pyritään saamaan kenttä nopeammin kuivaksi ja paremmin pelattavaksi.
– Molemmat kentät ovat talvehtineet suhteellisen hyvin, iloitsee Kari Kalin. Sen johdosta meillä on positiiviset odotukset kesän suhteen. Tervetuloa pelaamaan, hän toivottaa.

Kahilanniemen golfkenttä sijaitsee kaupungin keskustan itälaidalla keskussairaalan vieressä. – Puistomainen kenttä on mielenkiintoinen kokonaisuus korkeuseroineen ja rantamaisemineen. Draiville on tilaa, mutta lähestyminen pienille ja usein kohotetuille viheriöille vaatii huolellisuutta. Karheikko vaanii myös leveästi lyöviä. Viheriöt ovat saaneet erityistä kiitosta viime vuosina. Niillä puttaaminen on taitolaji, ei pelkkää onnea, kerrotaan kentän nettisivuilla.
Hienot harjoitusalueet ovat kentän välittömässä läheisyydessä ja sieltä löytyvät sekä putti- että pitch/chip-viheriöt. Erikoisuutena Kahilanniemessä on korkeatasoinen vesirange, jossa palloja voi lyödä sekä matolta että keinonurmelta ja tähdätä voi vaikkapa kelluviin griineihin. Tällä kentällä en ole vielä vieraillut, mutta onpahan jälleen yksi syy vierailla syntymäkaupungissa. Vety ja atomi on sitten se kolmas. syy!

Etelä-Saimaa Golf on sen sijaan tullut pari kertaa pelattuakin. Nettisivut kertovat kentästä näin: Kenttä on ruotsalaisen kenttäarkkitehdin Peter Fjällmanin käsialaa ja se on rakennettu karulle ja kallioiselle Saimaan saarelle. Lay out on alueelle sopiva, männyt ja kuuset rajaavat rantoja kaartelevia väyliä antaen sellaisen kuvan, että tilaa ei ole liikaa. Kapeus on osin näköharhaa, mutta on totta, että maltillinen pelaaja tekee hyvää tulosta samalla, kun nauttii maamme kauneimmista golfnäköaloista: karuista rantakallioista, pienistä lahdelmista ja joka puolella näkyvästä sinisestä Saimaasta.
Sopivan mittaiset ja hyväkuntoiset väylät sekä nopeat ja tasaiset viheriöt pitävät peli-ilon korkealla koko kierroksen ajan. Saaren erikoisuuksia ovat kenttää halkova Salpalinja ja lähes väylien varteen ulottuva Natura-alue. Sääntöä, “ulkopuolinen tekijä” pitää soveltaa päivittäin, sillä saarellamme pesii useita kettuperheitä, jotka keräävät palloja omiin tarkoituksiinsa.

Vierailu Lappeenrannassa
Visit Lappeenranta -nettisivuilla annetaan 7 syytä tulla paikan päälle. Itse tiedän jo kokemuksesta, että kesäkaupunkina se on yksi kauneimmista ja paikka, josta Saimaa alkaa. Otetaan tähän nyt se tärkein vierailusyy, golfin pelaamisen lisäksi, eli Atomi ja Vety. Lappeenrannassa on Suomen paras ratkaisu pikanälkään. Jo yli 40 vuotta vanhaan tuhtiin perinneruokaan pääsee tutustumaan kauppa- tai satamatorilla. Alun perin atomi- ja vetypommeiksi nimettyihin lihapiirakoihin ahdetaan atomin kohdalla joko keitetty kananmuna tai savu- tai keittokinkku, vetyyn puolestaan molemmat. Valinnaisina lisukkeina tulevat raakasipuli, valkosipulimajoneesi, kurkkusalaatti, ketsuppi ja sinappi. Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman tätä paikallista herkkua.

Ja vielä yksi erikoisuus, jonka kyllä paikalla käyneet tietävät, mutta muille se voi olla melkoinen yllätys. Lappeenranta on Pietarin läheisin eurooppalainen kaupunki ja Suomen toiseksi vierailluin kaupunki. Kaupungissa vierailee noin 1,5 miljoonaa venäläistä vuosittain. Kansainvälisyys ja rajan läheisyys näkyvät Lappeenrannan historiallisissa kohteissa, kuten linnoituksessa, ja myös tämän päivän palveluissa. Linnoituksessa sijaitsee Suomen vanhin ortodoksinen kirkko. Kaupungissa palvellaan suomen ja englannin lisäksi venäjäksi. Nuijamaan raja-asema on suosittu moderni rajanylityspaikka vain noin 30 kilometriä Lappeenrannasta.
Yllämainituista syistä monen kaupan ikkunoissa on venäjänkielistä tekstiä ja se tuntuu aluksi oudolta.

Viipurin Golfin kenttiin ja itse kaupunkiin voit sinäkin tutustua
omatoimisesti verkossa, jo ennen matkaasi.

https://viipuringolf.fi/

https://www.visitlappeenranta.fi/fi

Honour-Golf -digilehdet on luettavissa täältä >

Vastaa