You are currently viewing Kesän vihrein golfkisa  – isäntänä Mikko Ilonen

Kesän vihrein golfkisa – isäntänä Mikko Ilonen

Lahdessa elokuun puolivälissä järjestettävä Lahti Green Capital Golf -tapahtuma on hyvä esimerkki golfalan työstä ympäristön hyväksi. Golfkenttien hiilijalanjälkeä on mitattu jo vuodesta 2017 lähtien ja edistyksellinen työ jatkuu. Golfkentille sopusoinnussa luonnon kanssa eläminen on jo arkipäivää, ja laji haluaa edelläkävijänä näyttää tietä muillekin.

Lahti Green Capital Golf 17.8.2021 Lahden Golfissa. Isäntänä Mikko Ilonen.

Euroopan komissio on nimittänyt Lahden vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi (European Green Capital 2021) ensimmäisenä kaupunkina Suomessa. Tunnustus on osoitus Lahden pitkäjänteisestä ympäristötyöstä Suomen johtavana ympäristökaupunkina. Vuosi 2021 kokoaa Lahden seudun kunnat ja koko Suomen yritykset, yhteisöt ja asukkaat tekemään yhdessä kestävämpää tulevaisuutta. Lahti kutsuu kaikki mukaan toteuttamaan ympäristöpääkaupunkivuotta omilla tapahtumillaan, ideoillaan ja teoillaan – ja golf vastaa kutsuun!

 

Kisakenttänä Lahden Golf ja isäntänä Mikko Ilonen
Suomen tunnetuin golfpersoona, vuosi sitten ammattilaiskentät jättänyt Mikko Ilonen on Lahden Golfin kasvattina luonnollinen valinta tapahtuman isännäksi.
Pari vuosikymmentä maailman golfkenttiä nähneenä Mikolla on näkemystä sekä kentistä että lajin tulevaisuudesta. – Olen ymmärtänyt, että monilla ihmisillä on väärä kuva golfkentistä luonnon kurittajana. Tätä väärää mielikuvaa kaikkien golfareiden kannattaa yhdessä ajaa toiseen suuntaan joka puolella maapalloa, korostaa Mikko Ilonen. Tällainen tapahtuma on Lahdelle hieno mahdollisuus toimia esikuvana. Se on myös oikea tapa tehdä yhdessä enemmän ympäristömme hyväksi – myös pidemmällä aikavälillä. Lahden Golf, Takkula on luonnollisesti mulle rakas paikka. Sieltä oma peliura alkoi ja hyvin todennäköisesti tulee joskus aikanaan myös päättymään, sanoo Mikko Ilonen.
– Lahden Golfin kentänhoito perustuu vastuullisuuteen, lisää kentän toimitusjohtaja Tommi Nikunen. – Perustamme kentänhoitomme oman kentän erityispiirteiden tuntemiseen, pitkäjänteiseen tavoitteiden asetteluun ja hoidon suunnitteluun. Niukka lannoitus ja mekaaniset hoitotyöt kuten leikkuut, pystyleikkuut, ilmastukset ja hiekoitukset ovat avaintekijöitä laadukkaaseen lopputulokseen pääsemisessä niin ympäristön kuin pelialustankin kannalta, hän lisää. Tänä kesänä Lahden Golfille hankittava Toro-täyssähköleikkuri on konkreettinen esimerkki oman hiilijalanjäljen pienentämisestä.

Kesän vihrein tapahtuma
Lahti Green Capital Golf pelataan joukkuekisana samaa arvomaailmaa jakavien yritysten ja yhteisöjen kesken. Joukkueiden kapteeneina toimivat tunnetut henkilöt golfin, politiikan ja viihdemaailman parista. Haluamme tapahtuman yhteydessä jakaa tietoa ja antaa mahdollisuuden verkostoitumiseen hyvän asian puolesta. Tapahtuman oma hiilijalanjälki mitataan, lasketaan ja kompensoidaan täysmääräisesti.

Joukkueet ja ilmoittautuminen
Yritykset ja yhteisöt kokoavat joukkueensa omiensa parista tai kutsuvat asiakkaitaan kisaan. Joukkueelle voidaan arpoa kapteeni ellei siihen tehtävään haluta oma valinta.
Yhden joukkueen hinta on 990,00 + alv ja se sisältää aamiaisen, kisakierroksen, illallisen palkintojenjaon yhteydessä ja give-away-kassin. ilmoittautua voi vaikka heti sähköpostitse: antti.hiltunen@golf.fi

Lisätietoja antaa:
Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja
Antti Hiltunen

Tavoitteena hiilineutraali golfkenttä
Golfkentille räätälöity laskentamalli mittaa golfkentän hiilijalanjäljen ja tuottaa ehdotukset sen pienentämiseksi. Nimensä mukaisesti tavoitteena on kenttien hiilineutraali toiminta ja hankkeen takana on kenttäyhtiöiden yhteisö, Suomen Golfkentät ry. – Golfkenttien esimerkillinen ja vastuullinen toiminta lähettää oikean viestin päättäjille sekä yhteistyökumppaneille – kentät ovat valmiina vastaamaan kuluttajien ja kiristyvän lainsäädännön vaatimuksiin, toteaa Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja Antti Hiltunen. Jo yli 20 kenttää Suomessa on sitoutunut hankkeeseen.

Vastaa