You are currently viewing Mistä lisää peliaikoja?

Mistä lisää peliaikoja?

Viime kaudella peliaikojen saatavuus heikkeni oleellisesti, ja lähes kaikilla kentillä pelattiin ennätysmäärä kierroksia, 30–40% enemmän. Osakkaat ja pelioikeudenhaltijat saavat yleensä varata peliajan ensimmäisenä, joten näiden ryhmien edustajat ovat pelanneet paljon. Lajin pariin tuli myös runsaasti uusia harrastajia, joten ongelma ei ole poistumassa tälläkään kaudella.

Honour-Golf toimitukselta -artikkeli, kirjoittaja Jukka Rimpiläinen, julkaisupäällikkö.

Onko ongelma todellinen?
Aihetta pitää käsitellä eri näkökulmista, sillä kaikkien haluamat parhaat peliajat tulevat loppumaan jo viikkoa ennen, joka kentällä. Kenttien osakkaille se merkitsee uutta arvonnousua ja sen täytyy tuntua hyvältä – ansaitustikin.
Muiden pelaajien silmin asia ei näytä niin mukavalta, ainakaan isoimmissa kaupungeissa. Mistä niitä peliaikoja löytyisi lisää?

Kesän valoisuus pelastaa
Onneksi Suomen valoisa kesäaika tarjoaa lisää pelitunteja harrastajille. Aamulla voi startata jo ennen kuutta ja herätä yhdessä luonnon kanssa uuteen päivään. Kierros on tällöin ohi jo reilusti ennen puolta päivää ja aikaa jää muuhunkin. Mikäli et ole aamuvirkku, sinulle voisi sopia myöhäinen ilta pelaamiseen, sillä kenttä muuttuu taianomaiseksi ilta-auringon laskiessa ja kentän muotojen paljastuessa.

Vieraskentältä vaihtelua
Mikäli oma kenttä on ruuhkainen, kannattaa tutkia muutakin tarjontaa vaikka 100 km säteellä. Tunnin ajomatkan sisältä löytyy varmasti kenttiä, joista peliaikoja löytyy ja ainahan vaihtelu virkistää. Mikäli omistat SGK:n Etukortin, pääset pelaamaan puoleen hintaan kentän normaalista green fee -maksusta.

Par 3 -kentät
Kivaa vaihtelua pelaamiseen saa myös monilta upeilta par 3 -kentiltä. Ajatus saattaa aluksi tuntua heppoiselta, mutta todellisuus paljastuu nopeasti. Yhtään helpommalla ei niilläkään pääse, mutta samalla saa erinomaista lähipelitreeniä. Kannattaa kokeilla varsinkin jos pelikavereissa on junioreita, aloittelijoita tai fyysistä rasitusta karttavia golfareita.

Ranget ja harjoitusalueet
Mukavaa vaihtelua voi etsiä myös hyvistä harjoittelualueista ja rangelta. Pelaamisen sijaan voi viettää kunnolla aikaa eri lyöntejä harjoitellen rangella, lähipelialueella, jopa siellä bunkerissa. Puttaamisesta puhumattakaan. Hyviä harjoittelualueita löytyy, kun asiaa hieman tutkailee. Välillä voi poiketa klubilla lounaalla ja nauttia auringosta ja hyvästä seurasta. Golfkentällä voi kyllä viihtyä ilman pelikierrostakin.

Kurssit ja opetus
Miksi et kokeilisi yksilö- tai ryhmäopetusta pelaamisen sijaan. Etsi omantasoinen ryhmäsi, hyvä opettaja ja mukava opetuspaikka, ja saat lisää pelitaitoja. Pienen kurssituksen jälkeen on aina mukava palata pelikierrokselle ja kokeilla opittuja asioita käytännössä.

Ja vielä yksi toive kentille
Muutamilla kentillä on jo järjestetty rangella tapahtumia, johon voi osallistua kuka vaan. Musat soimaan, tarjoiluvaunusta syötävää ja virvokkeita, pientä kisailua lähipelin merkeissä, ja lajista kiinnostuneille mahdollisuus kokeilla. Tällaiset tapahtumat saisivat varmasti väen paikalle ja mikä parasta, se ei vie tilaa pelikentältä vaan alueelta, joka usein on vajaakäytöllä.

Ja olisi vielä toinenkin toive
Nyt kun talviharjoitteluun on investoitu kiitettävästi, toivoisi seuraavaksi kenttien harjoitusalueiden laatutason nostoa. Olisiko se kuitenkin niin päin, että niille harjoittelualueille saadaan käyttöä, mikäli ne ovat houkuttelevia ja kiinnostavia.

Kaikki julkaistut Honour-Golf -digilehdet löydät täältä >

Vastaa