You are currently viewing Wihuri vahvistaa John Deere -myyntiorganisaatiotaan Suomessa

Wihuri vahvistaa John Deere -myyntiorganisaatiotaan Suomessa

Deere & Company, paremmin tunnettu nimellä John Deere, on suuri metsä- ja maatalouskoneiden valmistaja sekä merkittävä maansiirto- ja ympäristökoneiden toimittaja. Jenkkiyritys on perustettu vuonna 1837 ja toimii maailmanlaajuisesti työllistäen noin 70 000 henkeä. Suomessa yhtiön kansainvälisesti tunnettuja golfkoneita edustaa Wihuri Witraktor. Yhtiön myyntiorganisaatiossa on muutama uudempi henkilö, joten kävimme tutustumiskäynnillä ja päivitimme samalla kuulumiset.

Teksti: Jukka Rimpiläinen, Honour-Golf

Tapaaminen järjestettiin Kanava Golfissa, Asikkalassa, jossa John Deeren kalustoa laajasti käytetään. Viileässä toukokuun alun säässä pelaajia starttaa kierrokselle yhtenään ja kenttä vaikuttaa pelivalmiilta, vaikka kasvukausi ei ole vielä käynnistynyt. Kenttämestari Ilkka Weckman käy meitä tervehtimässä ja päätän kysyä myöhemmin myös häneltä, miksi Kanava Golfissa päädyttiin John Deere -koneisiin.

John Deeren vahvuudet
– Merkin vahvuutena on markkinoiden laajin valikoima erilaisia koneita ja laitteita golf-kenttien käyttöön. John Deereltä löytyy pienet ajoleikkurit, suurteholeikkurit, puisto/raffi-leikkurit, kaikki erilaiset kelaleikkurit ja singelit, lava-ajoneuvot, kiinteistötraktorit, erilaiset työlaitteet ja tietysti myös kaikkien tuntemat isot maataloustraktorit, joita myös golfkentillä käytetään aloittaa aluemyyntipäällikkö Jukka Nirkkonen. – Laatu, kokemus ja suuren kansainvälisen organisaation testattu toimintatapa, hän jatkaa. Viime vuosina konekaupassa ovat yleistyneet pitkäaikaiset kokonaissopimukset, joiden avulla koko kalusto voidaan uusia kerralla, parhaimmissa tapauksissa viiden vuoden välein. – Kenttien parantunut taloustilanne näkyy myös konekaupassa, mutta on muistettava, että meillä Suomessa kentät ovat jo lähtökohtaisesti erilaisissa tilanteissa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta koko konekannan uusimiseen yhdellä kertaa, toteaa Nirkkonen.

Golfbuumi lisää myös koneinvestointeja
Keskustelu pitkäaikaisista kokonaisratkaisuista, joista John Deerellä on kokemusta esimerkiksi Pickala Golfin osalta, kääntyy golfbuumiin. Miten kasvaneet pelaajamäärät näkyvät kenttien investointipäätöksissä? – Ovat näkyneet mm. siten, että viiden vuoden leasingin sijaan kone on maksettu kassasta ja investointipäätöksiä on aikaistettu, sanoo Nirkkonen. – Pelaan itse Tampereen seudulla ja ennustan tulevasta kesästä vieläkin vilkkaampaa pelikautta, toteaa puolestaan aluemyyntipäällikkö Jussi Joutsenvuori. – Toinen peräkkäinen hyvä vuosi mahdollistaa varmasti golfkenttien konekannan päivittämisen ajan tasalle, hän jatkaa.
Muista John Deeren vahvuuksista keskustellessa Nirkkonen nostaa esiin gps-ohjatut laitteet, joiden kehityksessä merkki on ollut edelläkävijä. – Alunperin maatalouskoneisiin kehitettyjen ruiskutuskoneiden gps-ohjatut mallit ovat käytössä myös golfkentänhoidon koneissa. Kasvanut ruiskutusnopeus ja jopa 2,5 cm tarkkuus tuo kustannussäästöjä sekä konetunneissa että kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden määrissä, hän toteaa. John Deere on edelläkävijä myös gps-ohjauksen hyödyntämisessä leikkuukaluston osalta.

Mekaaninen kentänhoito kasvussa
Lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden erittäin säädelty käyttö ja kentänhoidon osaamisen lisääntyminen tuo hoitotoimiin uusia painotuksia. Ruohon hyvinvointi on useimmiten riippuvainen kasvukerroksen olosuhteista ja juuri siihen mekaanisella kentänhoidolla pyritään vaikuttamaan. Pystyleikkuilla, viilloilla, tapituksilla, holkituksilla ja runsaalla hiekoituksella kasvukerros optimoidaan, jolloin myös tauteja ja muita ongelmia on vähemmän. – John Deerellä löytyy kalustoa myös mekaaniseen kentänhoitoon yhdessä täydentävien Wihurilla olevien merkkien, kuten Redeximin Verti-Drain tuotteiden kanssa, lupaa Nirkkonen.

Uusin tieto aina käytössä
Ison kansainvälisen organisaation kanssa toimiminen tuo toimintaan varmuutta. Jatkuvien koulutusten kautta uusin tieto on aina käytössä. – Yrityksen ”iso johtajat” ovat meihin päivittäin yhteyksissä, joten ainakin tällaiselle uuudelle kasvolle tulee tunne kuulumisesta isoon kansainväliseen perheeseen, kuvaa Joutsenvuori. – Jokainen maa on Deerelle yhtä tärkeä ja samaa palvelukonseptia ylläpidetään kyselyiden ja raportoinnin avulla kaikkialla maailmassa, komppaa Nirkkonen. – Kaikkiin kysymyksiin saa myös nopeasti vastauksen, lisää Joutsenvuori.

Koneiden pysyttävä käyttökunnossa
Palvelukonseptin toimivuus testataan usein ongelmanratkaisun kautta. Teknisiin laitteisiin voi aina tulla vika, joka estää sen käyttämisen. Tällöin ongelman ratkaisun nopeus nousee arvoonsa. – John Deerellä on Saksassa ja Ruotsissa Euroopan keskusvarastot, josta varaosat saadaan tilausta seuraavana päivänä lentorahtina Suomeen, lupaa Nirkkonen. – Myös Vantaan varastostamme löytyy useimmiten akuuttiin ongelmaan ratkaisu, jolloin se on noudettavissa saman tien, hän lisää. – Teknisen tuen osalta asiantuntijamme ovat asiakkaittemme käytössä koko ajan, täydentää Joutsenvuori.
Keskustelutuokio alkaa olla ohi ja päätämme vierailla Kanava Golfin huoltohallilla kenttämestarin luona. Saan nyt tilaisuuden kysyä hänen mielipidettään John Deere -koneista. – Kenttäyhtiön hallitus valtuutti minut tekemään tarjouskilpailutuksen ja sen kilpailun Wihuri/John Deere voitti, kertoo Ilkka Weckman. – Uskon, että tällä kalustolla saamme pidettyä kentän pelaajat tyytyväisinä ja siitähän tässä on kyse, hän alleviivaa.

Kilpailu tekee hyvää
John Deere -kentänhoitokoneiden edustus siirtyi reilu vuosi sitten Hankkijalta Wihurille. Myyntitiimi Jukka Nirkkonen ja Jussi Joutsenvuori yhdessä Teemu Häkkisen kanssa tulevat olemaan hyvin esillä tälläkin kaudella. Kilpailu toimialalla tekee hyvää kaikille osapuolille ja lopulta hyötyjinä ovat erityisesti golfkentät. Pidetään kentät kunnossa yhdessä ammattilaisten kanssa.

Lue lisää merkistä ja maahantuojasta > 

Vastaa