Suur-Helsingin Golfin osakasstrategia toimii!

Suur-Helsingin Golfin muodokasta pelinäkymää.

– SHG:n uusin osakeanti myytiin loppuun päivässä, iloitsee kentän toimitusjohtaja Jarkko Raski. Ulkopuolisen silmin kentän osakasstrategia, joka uskoo pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin lajiin sitoutuneiden pelaajien kanssa toimii. Puheet siitä, ettei kukaan enää halua sitoutua samaan kenttään pidemmäksi aikaa, voidaan siis unohtaa. Pelaajat etsivät omaan pelaamiseensa sopivaa yhteisöä tullakseen sen hyväksytyksi jäseneksi. Osakkaana olemiseen liittyy myös vastuuntunto. Halu olla kehittämässä oman yhteisön toimintaa.

Teksti: Jukka Rimpiläinen/SGK-Honour-toimitus

Kahta golfkenttää, Luukkia ja Lakistoa, pyörittävä Suur-Helsingin Golf Oy julkaisi noin viikko sitten tiedotteen uudesta osakeannista. Vuoden 2022 yhtiökokous oli kasvattanut yhtiön osakkeiden maksimimäärää ja antanut hallitukselle luvan käynnistää maksimissaan 100 uuden osakkeen anti. Tällöin osakkeenomistajien määrä olisi yhteensä 1300 kpl. Samanaikaisesti muita kausipelioikeuksia vähennetään uusien osakkeiden määrän suhteessa.

Tehdyn päätöksen mukaisesti SHG käynnisti 15.10.2023 osakeannin, jossa laskettiin liikkeelle 50 A-sarjan osaketta 250 euron hintaan. Annin ensimmäisenä päivänä verkkokauppaan tuotiin myyntiin 30 osaketta, jotka kävivät kaupaksi jo ennen puolta päivää. Koska kysyntää edelleen oli, yhtiön hallitus päätti nostaa myyntiin koko annin, eli myös loput 20 osaketta. Nekin tulivat myydyiksi klo 13 mennessä samana päivänä. Kysyntä jopa hieman yllätti yhtiön edustajat, sillä viime vuoden anneissa myytiin jo kaikkiaan 100 uutta osaketta. Kysyntä näyttää jatkuvan vahvana.

Mukana Osake on Ykkönen -kampanjassa

Suur-Helsingin Golf on ollut kahden vuoden ajan Osake on Ykkönen -kampanjan aktiivinen jäsen. Osakepelaaminen on saanut kampanjan ansiosta uutta ilmettä ja vanhoja vääriä väittämiä on päästy päivittämään. Osakekauppa käy kun kaupan ehdot ovat oikeat. Joillakin kentillä on jopa mahdollisuus luopua vastikevelvollisuudesta ellei osakas pelioikeuttaan aktivoi. Tai ainakin saa siihen huojennusta, eli maksaa esimerkiksi vain puolet normaalista. Yhä useampi kenttä myös ottaa vastaan omia osakkeitaan, tavoitteena niiden myyminen aktiivisille pelaajille. Lue lisää erilaisista osakekentistä >

Erilaisille kentille erilaiset tavoitteet

Suomeen mahtuu hyvinkin erilaisia golfkenttiä ja yhteisöjä. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä käy kaikille. Millainen on pelaajapotentiaali kentän lähellä? Millainen on kilpailutilanne, kentän profiili ja tulevaisuuden tavoite? Joillakin kentillä perinteinen osakasmalli toimii edelleen. Jonkun luopuessa osake käy heti kaupaksi, ja kentän kaikki toiminnot suunnitellaan osakkeella pelaavan golfarin ehdoilla.

On myös kenttiä, joilla ei ole selkeää strategiaa tai tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Näitä kenttiä varten Osake on Ykkönen -kampanjan esimerkit ja strategiat ovat erityisen tärkeitä. Ne antavat ratkaisumalleja ja toteutuneita esimerkkejä alan toimijoilta.

Kaikki lähtee oman toiminnan arvioinnista ja tulevaisuuden tavoitteiden asettamisesta. Hyvä, pitkäjänteinen johtaminen, vaikkapa Suur-Helsingin Golfin tapaan, kantaa usein hyviin tuloksiin.