Uusi golfin keskusteluohjelma – HonourTalks

HonourTalks-ohjelmassa Antti Hiltunen ja Jukka Rimpiläinen keskustelevat pelaamiseen liittyvistä asioista. Antti Hiltunen on Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja ja FGMA:n (Suomen Golfjohtajien yhdistyksen) toiminnanjohtaja. Lisäksi Antin työasema on Suomen Golfliiton ja PGA:n kanssa samoissa tiloissa, House of Golfissa, joten ajankohtaisin tieto on useimmiten Antin käytössä. Jukka Rimpiläinen on viestintäyrittääjä ja Suomen Golfkentät ry:n tiedottaja. Honour-Golf -lehti on Jukan käsialaa, samoin Honour-verkkokaupasta viestiminen. 

Hidas pelaaminen

Tällä videolla keskustellaan mistä hidas pelaaminen johtuu ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Ja onko se ylipäätään iso ongelma? Voiko olettaa täyden kentän rullaavan ihanneajassa, kuka vastaa ryhmän pelinopeudesta, ja onko elektroninen valvonta vastaus?

Golfin virtuaalimessut ja superviikonloppu

Tämän kevään golfmessut järjestetään virtuaalisena ensimmäistä kertaa. Millaisin odotuksin, siitä ovat keskustelemassa uudessa HonourTalks-ohjelmassa Antti Hiltunen ja Jukka Rimpiläinen.  Golfin Superviikonloppuna on aiemmin järjestetty golfmessujen lisäksi  toimialajärjestöjen seminaareja ja kokouksia sekä upea Golfgaala palkitsemisineen.

Honour-verkkokaupan live-avajaiset 13.3.2021

Honour-verkkokauppa avattiin kahden tunnin livelähetyksellä lauantaina 13.3.2021. Verkkokaupan esittelyn lisäksi haastattelimme ison joukon alan vaikuttajia tulevan kauden odotuksiin liittyen.

Golfkauden avaus 2021

Keskustelua golfkauden 2021 avauksesta ja siitä millainen kausi siitä on tulossa. Osaammeko jo toimia vastuullisesti poikkeusoloissa, millainen ryntäys kentille tulee ja varsinkin, mikä kenttä avaa ensimmäisenä. Katso veikkauksemme ja miten pieleen ne menivät.

Case Talma – osakkaan ja pelioikeuden haltijan ajanvarausoikeus

Viime päivinä keskustelua herättänyt ”case Talma”, eli osakkaan ja pelioikeudenhaltijan ajanvarausoikeus nousi tänään esiin myös Suomen Golfkentät ry:n hallituksen kokouksessa. Kuuntele miten yhdistyksen toimitusjohtaja Antti Hiltunen​ kommentoi kokouksessa syntynyttä keskustelua ja sen jälkeen tehtyjä päätöksiä.

Honour.fi -sivusto on avattu

Suomen Golfkentät ry:n uusi sivusto on nyt avattu. Honour-mediaportaali kehittyy ja kasvaa kauden aikana ja tarjoaa sekä ajankohtaista, viihdyttävää että asiapitoista sisältöä. Sen aktiivisin osio on Honour-verkkokauppa ja Honour-Golf -lehden sisällöt. HonourTalks-videot ja kenttäesittelyt ovat nekin kiinnostavia.

HonourTalks kenttävierailulla
Meri-Teijo Golfissa

Antti Hiltunen vieraili Meri-Teijo Golfissa 11.4.2021 ja haastatteli kentän operatiivista johtajaa Martin Nordströmiä.
Kenttä saatiin avattua Pääsiäiseksi ja auringon paistaessa kenttä täyttyi pelaajista. 

Tapiola Golfissa vauhdikas kauden aloitus

HonourTalks vieraili Suomen Golfkentät ry:n jäsenkentällä Tapiola Golfissa ja sai ohjelman vieraaksi kentän toimitusjohtajan, Juha Hakkaraisen. Tapiola Golfin kausi on alkanut vilkkaana, mutta huolena on kentän kulutuskestävyys, koska kylmien säiden johdosta kasvukausi ei ole vielä alkanut. Kuuntele ja katsele millaisin ajatuksin Tapiola Golfissa kauteen suunnataan. Hakkaraista haastattelee Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja Antti Hiltunen.

Lisää lämpöä tai ruoho ei kasva

Antti Hiltunen ja Jukka Rimpiläinen pohtivat tässä jaksossa, mitä ongelmia syntyy silloin, kun ruohon kasvu ei keväällä käynnistykään ja pelaajia on paljon. Viileä sää on kasvun esteenä, varsinkin yöpakkaset ja kentistä huolehtimisen tulisi olla jokaisen pelaajan ykkösasia. Se varmistaa niiden hyvän kunnon läpi kesän. 

Etukortti on tarkoitettu pelioikeuksien vuokraajille

Osakkaiden oikeuksien lisäksi Suomen Golfkentät ry kantaa vastuuta myös pelioikeuksilla pelaavista. Olemme tuoneet markkinoille Etukortin, jonka pelioikeuden vuokraaja voi ostaa järjestelmässä mukana olevilta kentiltä ja pelata niillä puoleen hintaan normaalista green feestä. Etukorttikenttiä on 24, joten jos sinulla on kortti mobiilissa ja oma kenttä tukossa, voita suunnitella pelisi jollekin niistä 23 muusta kentästä.

Lue lisää etukortista >

Kenttävierailulla St. Laurence Golfissa

HonourTalks teki vierailun Lohjalle, St Laurence Golfiin ja tapasi kentän toimitusjohtajan, Mecki Kåhren.
Alkukauden positiivisena trendinä on ollut uusien harrastajien runsaus ja jäsenmäärän kasvu. Kenttäkin on saatu erinomaiseen kuntoon, joten hyvä on golfarin siellä pelailla.
Asuntomessukaupunki Lohja kasvaa ja kehittyy, joten uusia innokkaita harrastajia on odotettavissa jatkossakin.

Onko helteillä vaikutusta pelaamiseen?

Kävin vierailulla Nurmijärvi Golfissa ja pohdin siellä ääneen, onko helteillä jo vaikutusta pelaamiseen. Tein jo aikaisemmin uutiskirjeellä kyselyn golfareille ja sen tulos esitellään videolla. Hellepelaaminen on hyvin yksilökeskeinen asia, toiset tykkää, toiset ei. Meille aikuisille omien fyysisten ominaisuuksien tunnistaminen on tärkeää.

Asiakaskokemus 2021
Pelaaja ensin -mittarin tuloksena saamme vuosittain isoja valtakunnallisia lukuja, jotka perustuvat maailmanlaajuiseen Net Promoter Score arvioon. Kyseessä on suositteluluku; Kuinka moni jäsen suosittelisi palvelua oman asiakaskokemuksensa perusteella. Koko maan osalta NPS-indeksi on tämän vuoden osalta 46, jossa on pudotusta edellisvuoteen kolme yksikköä, avaa asiantuntija Aarni Nordqvist.

Toimialaraportti 2020 – kenttäyhtiöt ja talous
Taloustiedot perustuvat pääosin Asiakastiedolta saatuihin kenttäyhtiöiden tilinpäätöstietoihin vuosilta 2003–2020. Tästä johtuen talousluvut ovat siis viime vuodelta, koska tämän vuoden tilinpäätöstiedot saadaan vasta ensi vuonna.